iPad 3 heeft waarschijnlijk geen A6 processor maar een A5X CPU

Er is weer een onderdeel opgedoken van de iPad 3. Ditmaal een logic board met een A5X processor. Op de onderstaande foto zie je een logic board voor de volgende generatie iPad met een chip met de aanduiding “A5X.” Eerder doken er al geruchten op dat de iPad 3 geen A6 processor zou krijgen en dit is het eerste zichtbare bewijs daarvan. De naam A5X geeft aan dat de processor krachtiger is dan de huidige A5 CPU van de iPad 2 en de iPhone 4S. Het logic Board met de A5X chip  is in november 2011 gemaakt.

De A5X CPU kan een prototype zijn maar in januari schreven we al dat de iPad 3 geen A6 quad-core chip aan boord krijgt maar een dual-core processor. Dat is misschien een tegenvaller omdat vrijwel iedereen een iPad 3 met een quad-core CPU verwacht. Vooralsnog nog steeds geruchten totdat Tim Cook op 7 maart een keynote gaat houden en de iPad 3 of iPad 2S gaat introduceren. Gisteren ontvingen we ook foto’s van de achterkant van de iPad 3 die afkomstig zijn van de website ApplePro maar die achterkant konden we je eerder deze maand al laten zien.

Het lijkt er nog steeds op dat we in maart een iPad 2S te zien krijgen in plaats van een iPad 3 maar wel een iPad met een super display en een veel betere camera aan boord.