iPad 2S dummy gespot op CES

De eerste dummy van de volgende generatie iPad is gespot op de CES. Zoals we eerder al schreven qua uiterlijk geen noemenswaardige vernieuwing en vergelijkbaar met de huidige iPad 2. De iPad 2S of iPad HD? is 1mm dikker dan zijn voorganger en qua vormgeving vrijwel identiek aan de iPad 2.

Volgens een fabrikant van accessoires op de CES is het display iets kleiner maar dat blijft vooralsnog een vaag gerucht. De camera op de achterzijde van de volgende generatie iPad is iets groter en dat valt vooral op als je hem naast een iPad 2 legt. De uitsparing van de camera is voorzien van een zilverkleurige ronde ring en heeft het formaat van de iPhone 4S camera maar zonder LED flitser. Accessoires die op dit moment exact op de achterkant van de huidige iPad 2 passen kan je waarschijnlijk niet meer gebruiken op de volgende generatie iPad vanwege de extra dikte van 1mm.

De dummy die de bron heeft gezien op de CES beurs in Las Vegas was inmiddels al 6 maanden oud en er is natuurlijk nog een kans dat er binnenkort alsnog een iPad 3 dummy of foto opduikt. Wij achten die kans niet echt groot. Net zoals met de overgang van de iPhone 4 naar de iPhone 4S  zit de vernieuwing vooral in de S van de huidige iPad 2S “werknaam” en die S staat voor snelheid, een betere camera en een beter (kleiner) display.