iPad 2 na introductie op 2 maart vrijwel meteen te koop

Aanstaande woensdag, 2 maart gaat Apple de iPad 2 introduceren. Op de logische vervolgvraag, wanneer de iPad 2 te koop is konden we nog geen antwoord geven maar ook die vraag kunnen we inmiddels beantwoorden en dat is volgende week. Aangezien we een Amerikaanse bron citeren is er niet met zekerheid te zeggen of de iPad 2 ook meteen in Nederland en België te koop is maar de iPad 2 is vrijwel meteen na de lancering in de Verenigde Staten te koop, vermoedelijk al donderdag of vrijdag.

Tijdens de introductie van de iPad 2 hebben de Amerikaanse Apple Stores de iPad 2 al in het magazijn liggen. Onlangs verscheen het bericht dat medewerkers van de Apple Stores een NDA moesten tekenen en dat zij worden bijgepraat over de lancering van een nieuw product. Qua logistiek zijn de WiFi-only iPads vergelijkbaar met een iPod touch maar de 3G+WiFi iPads vereisen wat extra aandacht om ze aan de man of vrouw te brengen. In Amerika worden ze ook verkocht in combinatie met een Verizon of AT&T databundel en vandaar de extra “scholing” van de Apple medewerkers in de Apple Stores.

Of de iPad 2 vanaf volgende week ook in Nederland en België te koop zal zijn is niet duidelijk. Het zou heel goed kunnen dat de iPad 2 eerst alleen exclusief te koop zal zijn in de Verenigde Staten maar het is ook mogelijk dat de iPad 2 hier ook al over een paar dagen in de winkel ligt. Als dat zo is zullen de Apple Retailers begin volgende week al de eerste iPads 2 ontvangen en dan zal er vast wel een Apple dealer zijn die even een doosje open maakt en een foto neemt of alvast de specificaties laat lekken. Eerder deze week zagen we dat onze Oosterburen daar erg goed in zijn voor de officiële release van de nieuwe MacBook pro.

Voordat je gaat juichen moeten we je er wel op wijzen dat niets zeker is totdat Apple het heeft bevestigd. Lang hoeven we daar niet op te wachten want woensdag avond vanaf 19:00 uur zal het iPad 2 nieuws losbarsten al dan niet via een live video stream die Apple hopelijk gaat faciliteren.