iPad 2 is in Nederland nog steeds zeer slecht verkrijgbaar

De iPad 2 blijft in Nederland slecht leverbaar, zo’n twee maanden na de introductie in Nederland is de iPad 2 maar mondjesmaat te koop. Ook de vraag naar de eerste generatie iPad die behoorlijk in prijs is gedaald door de lancering van de iPad 2 valt erg tegen. Apple verstuurt zeer kleine aantallen naar Nederland en als er 200 per week naar Nederland komen dan krijgen de Nederlandse Apple retailers ongeveer 3 exemplaren per winkel. Reiny Westerveld, eigenaar van Condor Computers in Utrecht stuurde ons bijna live foto’s van de lancering van de iPad 2 in de Verenigde Staten en wacht zelf ook nog steeds op het moment dat Apple grotere aantallen kan leveren. Op dit moment heeft Reiny aan aantal grote klanten zoals Achmea en Sanoma die hij nog steeds niet heeft kunnen voorzien van voldoende iPads 2:

De iPad 2 is al sinds de officiële lancering nauwelijks te krijgen, zegt Westerveld. Je kan niet zeggen tegen klanten dat hun iPad er de volgende week is, want het is volkomen onduidelijk hoe de levering verloopt. Ik hou zelf maar een wachttijd van drie weken aan. Je hoort ook niks van Apple zelf. Ze krijgen geen 10 voor communicatie.

Vervelend voor Condor Computersmaar wel beter voor de gewone consument want Apple geeft geen voorrang meer aan belangrijke grote klanten. Reiny houdt nauwlettend “5th Avenue” in de gaten, de grootste Applestore ter wereld in New York maar ook daar is de nieuwe iPad amper te krijgen. Wat Reiny wel verbaasd is dat er nauwelijks vraag is naar de eerste generatie iPad, die is nog volop te krijgen maar bijna niemand wil hem meer hebben.

Het lijkt een beetje op de lancering van een nieuwe iPhone, dan duurt het meestal ook maanden voordat Apple normaal iPhones kan leveren. Ditmaal is er nog een ander probleem want er schijnt ook een tekort te zijn aan componenten en Foxconn kan niet genoeg arbeidskrachten vinden om al die nieuwe iPads in elkaar te knutselen. Apple kan maandelijks makkelijk 3 miljoen iPads verkopen maar in dat tempo komen de apparaten niet van de lopende band. Er zijn ookmensen die denken dat Apple makkelijk aan de vraag kan voldoen maar dat het een marketingtruc is van Apple om de hype van de iPad in leven te houden en dat er meer vraag is naar de iPad dan in werkelijkheid.

Als je nog steeds geen iPad 2 hebt weten te bemachtigen moet je nog even geduld hebben.

Via: Webwereld