iPad 2 display krijgt anti-reflectielaag tegen daglicht

Analisten hebben soms gelijk en soms zitten ze er helaas naast. Toch hebben ze vaak inside informatie die ons alvast een kijkje geeft in de dingen die we kunnen verwachten. Zo ook analist Ming-Chi Kuo van Concord Securities, hij stuurde een bericht naar Apple aandeelhouders over de componenten van de iPad 2.

Volgens de analist krijgt de iPad 2 een display met een resolutie van 1024 x 768 pixels net als de huidige iPad. Maar het beeldscherm zal wel beter zijn dan dat van de eerste generatie iPad omdat de reflectie in de zon of veel daglicht is verdwenen door gebruik te maken van een anti-reflectie laag.

De eerste generatie iPad is buiten in de zon nauwelijks bruikbaar. Daarbij raakt de iPad bij gebruik in de zon ook vrij snel overhit en schakelt dan vanzelf uit om af te koelen.

De iPad 2 krijgt volgens de analist een dual-core 1.2 GHz Cortex-A9 processor met een SGX543 grafische processor en er komen 3 modellen op de markt. Een met alleen WiFi, een met GSM en een CDMA versie voor het Amerikaanse Verizon netwerk. Dat laatste bleek al eerder door gegevens in de SDK voor software ontwikkelaars. In de software trof 9 to 5 Mac vorig jaar 3 mapjes aan die verwijzen naar 3 versies van de iPad 2: K93, K94, and K95.

Tot slot doet de analist een voorspelling die niet bijzonder meer is maar wel nogmaals een bevestiging dat de iPad 2 mogelijk twee camera’s krijgt. Een 0.3 megapixel VGA camera¬†op de voorkant en een 1 megapixel camera op de achterkant van de iPad. Laten we hopen dat het niet waar is….