iPad 2 camera vergeleken met Motorola Xoom, Galaxy Tab en iPod touch

Het zwakke punt van de iPad 2 zijn de camera’s. Toen de specificaties van de camera’s na de introductie niet op de Apple website verschenen vreesden wij al het ergste en het is eigenlijk nog erger dan we hadden verwacht. Het doel waar ze voor bedacht zijn is voor FaceTime gesprekken, 720HD video opname en voor snapshots. Op de iPad 2 is verder weinig aan te merken maar de concurrentie gaat de camera’s van de iPad 2 het komende jaar volledig de grond in boren.

Macworld heeft een uitvoerige vergelijking gemaakt tussen de iPad 2 en een Canon PowerShot S95, Motorola Xoom, Apple iPhone 4, Samsung Galaxy Tab en de vierde generatie Apple iPod touch. Dat een Canon PowerShot S95 en een iPhone 4 beter zijn snappen we zonder test ook wel maar de vergelijking met de Xoom, Tab en de iPod touch is wel interessant.

Het positieve uit de test is dat de iPad 2 wel een redelijke kleurnauwkeurigheid heeft.

Het goede nieuws is dat de 720p HD kwaliteit van de iPad 2 bij goed daglicht beter presteert dan de Cisco Flip UtraHD, Samsung Galaxy TAb en de vierde generatie iPod touch.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=SWnxltjgydQ’]

Bij slecht lichtomstandigheden is de iPad 2 net iets beter dan de Galaxy Tab maar best is het niet.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=P7MOMh5MX5M’]

Als je de 0.7 megapixel camera van de iPad 2 met sommige 8 megapixel camera’s vergelijkt in de test dan scoort de iPad 2 nog niet eens heel slecht.

Via: 9 to 5 Mac