iOS 9 brengt mogelijkheid om meerdere accounts toe te voegen op een iPad

Volgens de bronnen van 9to5Mac is het op toekomstige iPads ook mogelijk om meerdere gebruikers accounts op één iPad aan te maken. Deze functie is nodig voor de iPad Pro en het is onduidelijk of alle iPads deze mogelijkheid krijgen.

Daarnaast gaat Apple de mogelijkheid introduceren om twee applicaties tegelijkertijd op het iPad display te tonen. Zo is het eenvoudiger om informatie vanuit twee documenten met elkaar te vergelijken of te combineren. De swap mogelijkheid die er nu is om te schakelen tussen twee applicaties werkt op oudere iPads niet goed en voor de zakelijke markt is het een minimale vereiste om gegevens tussen twee documenten te delen, vergelijken of te kopiëren en te plakken.

Deze functies zien we vermoedelijk al in iOS 9 wat Apple begin volgende maand op het WWDC gaat introduceren. Gebruikers van wat oudere iDevices zoals de iPhone 4s en de eerste generatie iPad Mini kunnen later dit jaar overigens ook updaten naar iOS 9 want Apple heeft besloten dat deze iDevice gebruikers ook moeten kunnen profiteren van nieuwe functies die de stabiliteit en de veiligheid verbeteren.

ios9