Interactieve iPad applicatie vanwege 20 jaar Photoshop

Adobe Photoshop bestaat 20 jaar en heeft de wereld van beeldbewerking sinds de release voor altijd veranderd. Een wereld zonder Photoshop is bijna ondenkbaar. World without Photoshop is een gratis interactieve iPad applicatie waar professionals laten zien wat ze zoal met Photoshop doen.

Via 12 hoofdstukken zie je eerst hoe het werk van de beste digitale artiesten (volgens Adobe) eruit zou zien zonder Photoshop. Door de aanraking van je vinger zie je vervolgens hoe de wereld van 48 artiesten zonder Photoshop transformeert in een wereld met Photoshop. In de World without Photoshop iPad applicatie zie je hoe Photoshop het werk van 48 artiesten, designers, illustrators en fotografen voor altijd heeft veranderd.

Je ziet niet alleen het werk van de artiesten naar ze vertellen ook over hun werk. Door het werk aan te raken kan je meer te weten komen over het proces en de totstandkoming van een Photoshop afbeelding. Via pinch en zoom-bewegingen kan je ook gedetailleerde informatie zien van de Photoshop werken. In de applicatie zitten links naar de websites van de digitale kunstenaars en sociale media netwerken.

Via een interactieve timeline kom je meer te weten over  20 jaar Photoshop geschiedenis. World without Photoshop is gratis verkrijgbaar via de App Store. De download is 376MB.