Inmiddels 3 doden door stofexplosie in Foxconn iPad-fabriek

Inmiddels is er een derde medewerker van Foxconn overleden na de explosie in de Chinese iPad fabriek afgelopen vrijdag. De explosie heeft plaatsgevonden op de polijst afdeling van de iPad fabriek. Vijftien andere medewerkers van de fabriek raakten gewond en zes zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. De Chinese overheid is nog bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de explosie. Vermoedelijk is er een stofexplosie geweest in een ventilatiesysteem.

Het terrein waar de fabriek staat is hermetisch afgesloten en volgens bronnen alleen toegankelijk voor instanties van de Chinese overheid. Opvallend is ook dat lokale kranten het nieuws nauwelijks vermelden, laat staan op de voorpagina. Media en pers worden bij de poort van het complex tegen gehouden en Foxconn heeft nog steeds geen lijst met slachtoffers vrijgegeven, zelfs niet aan familie of nabestaanden.

Op de onderstaande foto is te zien dat het ventilatiesysteem op het dak van de fabriek is verwoest en dat het gebouw ontzet is door de explosie.

 

Het Foxconn terrein is hermetisch afgesloten en zelfs de Chinese staatstelevisie, CCTV mag het terrein niet op.

Bron: Wall Street Journal foto’s en lokaal nieuws via: MicGadget