In Q1 2011 had de iPad wereldwijd een aandeel van 74% op de tablet markt

Onderzoeksbureau Canalys kondigde vandaag aan dat er in het afgelopen kwartaal wereldwijd 6.4 miljoen tablets zijn verkocht. De iPad heeft daarin een aandeel van 74%. Dankzij de iPad wist Apple in Q4 van 2010 wereldwijd al een derde plaats te veroveren op lijst met meest verkochte PC’s. HP en Acer stonden toen op de eerste en tweede plaats. Ditmaal heeft Dell 1.5 miljoen meer computers weten te verkopen dan Apple waardoor Apple nu op de vierde plaats staat. De oorzaak daarvan is vooral dat Apple niet genoeg iPad 2s kan produceren.

Dankzij het ‘halo effect’ van andere Apple producten verwacht Canalys dat Apple dit jaar wereldwijd een enorme groei zal doormaken op de PC markt. De verkoop van de iPad 2 zal de groei van andere tablets voorlopig nog overstijgen als Apple voldoende iPad 2s weet te produceren.

iPad gebruikers browsen ten opzichte van andere tablet gebruikers meer op het web en kijken meer video’s. Tablet gebruikers maken voornamelijk gebruik van e-mail, sociale netwerken, nieuws en bankieren met hun tablet. .