iMovie is op een iPad 2 sneller dan op een MacBook Pro

App Advice heeft gestest hoe snel iMovie op een iPad 2 is ten opzichte van iMovie op een MacBook Pro, de nieuwe Flash-based MacBook Airs, een iMac, Mac Pro, MacBook en de eerste generatie iPad. De resultaten zijn bijzonder want de iPad 2 is niet alleen sneller dan een MacBook Pro maar ook de eerste generatie iPad scoort zeer goed in de test.

We kunnen niet wachten tot Apple Final Cut Pro gaat uitbrengen voor de iPad 2. De 17 inch MacBook Pro was de enige “portable” Mac die de iPad nog kan verslaan. De montage mogelijkheden op een iPad 2 zijn ten opzichte van de iMovie desktop versie beperkt, daar zit waarschijnlijk ook de snelheid in. Voor onderweg is iMovie op een iPad 2 erg handig voor je huis tuin en keuken video’s. De iPad 2 lijkt een aanzienlijk beter besturingssysteem te hebben in vergelijking met een Mac maar dat ligt vooral aan de “uitgeklede” iMovie versie op de iPad.

In de eerste test kopieerden ze een video bestand van 2 minuten naar de iPads en de iPad 2 en de Macs. De tweede test was het converteren van 2 minuten video naar 720p en tot slot de conversie van een stuk gemonteerde video met muziek, titels en een afbeelding.