iFixit toont de inhoud van de Retina iPad mini

Het afgelopen jaar zagen we ruim voor de officiële introductie van de iPad Air en de Retina iPad mini regelmatig behuizingen opduiken. De vraag was alleen of die behuizingen daadwerkelijk afkomstig waren uit de fabrieken die Apple gebruikt voor de productie van iPad componenten. Totdat iFixit de Retina iPad mini uit elkaar haalt blijft het altijd spannend of die uitgelekte behuizingen, zoals de onderstaande wel echt waren maar vanmorgen bleek dat, dat het geval was.

mini21

Door de onverwachte lancering van de nieuwe iPad mini was iFixit een dag later met het ontmantelen van de Retina iPad mini. Door het Retina display van LG en de krachtige processor is de accucapaciteit van de Retina iPad mini nu 3.75 V, 24.3 Whr, 6471 mAh. Goed voor 10 uur werktijd en aanzienlijk krachtiger dan zijn voorganger want die had een accu van 3.72 V, 16.5 Whr, 4440 mAh aan boord.

ifixit

De nieuwe iPad mini is voorzien van een Retina display van LG met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. De pixeldichtheid van de iPad mini is met 326 ppi iets scherper dan de iPad Air, die moet het doen met 264 ppi. Het menselijk netvlies ziet volgens deskundigen op een afstand van 30 centimeter en een pixeldichtheid van 477 ppi pas geen pixels meer. Die displays bestaan al maar zijn kostbaar en moeilijk te produceren. De productie van de huidige iPad mini displays met 326 ppi leveren nu al gigantisch veel problemen op. Daarom is de Retina iPad mini nu ook lastig verkrijgbaar.

De Retina iPad mini is niet eenvoudig te reparereren en scoort 2 op de iFixit reparatie ranglijst, 10 is eenvoudig te repareren en 1 zeer lastig. Hier kan je zien welke componenten Apple heeft gebruikt in de Retina iPad mini.

retina iPad mini