iFixit koopt en sloopt een 16GB Wi-Fi Pad 2

Het is inmiddels traditie geworden dat iFixit een zojuist verschenen Apple product uit elkaar haalt om te kijken wat voor onderdelen er in zitten. De iPad 2 was nog geen uur te koop toen er al een Teardown concept handleiding op de website van iFixit verscheen.

De iPad 2 heeft een eigen typenummer A1395 en niet zoals 6 miljard MacBooks Pro’s typenummer: A1286. Het openen van de iPad 2 bleek in eerste instantie iets moeilijke dan de iPad 1 maar met hulp van een föhn is het uiteindelijk gelukt. Qua hardware zijn er nog geen opmerkelijke dingen ontdekt.

Een mono speaker op de achterkant van de iPad 2. Hopelijk stereo speakers in de iPad 3.

Nieuw is ook dat het front paneel met lijm zit vastgeplakt. Demontage kan alleen met hulp van een föhn. Volgens iFixit moet je dit niet zelf gaan doen want dan breek je het front paneel. Ze gaan op zoek naar een handige manier om het front paneel te verwijderen.

Onder het LCD paneel de 3.8V, 25 watt-uur Li-Ion Polymeer accu van de iPad 2. Iets meer dan de 24.8 watt-uur van de iPad 1. Als de accu langer meegaat dan de eerste generatie iPad ligt dat aan geoptimaliseerde hard of software.

Het hart van de iPad 2, het logic board met de Apple 1GHz A5 Processor (rood), met 512 MB Mobile DRAM. Toshiba TH58NVG7D2FLA89 16GB NAND Flash (oranje). De A5 processor in de iPad 2 van iFixit is gemaakt in januari 2011 en het lijkt er op dat de A5 processor de APL0498 is die de A4/APL0398 van de iPad 1 vervangt.