Hoe maak je een iPad app van een prentenboek?

Rian Visser is kinderboekenschrijfster en grafisch ontwerpster en heeft naast het publiceren van (iPad) boeken ook nog tijd gevonden om te laten zien hoe je een app maakt van een prentenboek. Een visueel e-book (pdf) waarin te zien is wat er allemaal komt kijken om een interactieve iPad app te maken.

Wat betekent het woord app eigenlijk en wat is het? Wat is het verschil tussen een papieren boek en een digitaal boek? Hoe maak je van een stilstaande tekening een tekenfilmpje? Hoe worden de geluiden gemaakt? Op welke manier is de app interactief? Wat gebeurt er als je de iPad schudt of in de microfoon blaast? Welke mensen werkten samen om deze app te maken? Erg leuk om te lezen en te zien en geschikt voor weergave op de iPad of op een computer.

Niet alleen ter inspiratie maar natuurlijk ook leuk in het onderwijs of als basis voor een spreekbeurt. De presentatie is via de website van Rian Visser te downloaden en ze liet ons vanmorgen nog weten dat ze de pdf en de app dinsdag 8 februari laat zien in het museum voor Beeld en Geluid tijdens de uitreiking van de Gouden @penstaart.

Timo en het toverboek is te koop via de App Store voor €3,99 en er is ook een lite versie verkrijgbaar. In de App Store is ook de gratis iPad applicatie daar komt aap verkrijgbaar om de leeskoffertjes van Rian Visser te promoten.