Hoe het uitlenen van een paar iPads kan leiden tot succes

Het zijn van die deals waar menig Apple dealer van zal dromen maar Reiny Westerveld  van Condorcomputers in Zeist verkoopt iPads per 700 stuks. Wij kennen Condorcumputers nog uit de tijd dat ze bij je thuis een tweedehands MacBook Pro kwamen ophalen voor de verkoop maar inmiddels is het uitgegroeid tot een bedrijf met een jaaromzet van miljoenen.

Via Twitter en LinkedIn zien we regelmatig dat Condorcomputers nieuwe Apple hardware uitleent aan key players in het bedrijfsleven en dan vooral in multimedia bedrijven. Zo ook bij RTL  en dat resulteerde in een gesprek met het hoofd van de RTL-helpdesk en vervolgens in de verkoop van 700 iPads voor RTL-medewerkers. Dit als kerstgratificatie vanwege het succesvolle tv-jaar in 2010.

In het FD lezen we dat dit soort deals niet veel opleveren en dat er slechts een marge van een paar procent op de iPads zit. Alle 700 iPads moeten worden voorzien van RTL branding zoals applicaties en een achtergrond in RTL vormgeving. Condorcomputers leverde dit jaar ook al 250 iPads aan het bedrijfschap Horeca en 80 iPads aan de Nyenrode Business School.

In Nederland worden zijn dit jaar in totaal zo’n 200.000 iPads verkocht.