Hoe goed is het display van de iPad 2?

Het display van de iPhone 4 heeft veel awards ontvangen waaronder die van DisplayMate een bedrijf wat gespecialiseerd is in de kalibratie van displays en gebruik maakt van state-of-the-art test en kalibratie tools. Ze hebben het display van de iPhone 3Gs, iPhone 4 en de iPad 2 uitvoerig getest en komen tot de conclusie dat het display van de iPad 2 een resolutie heeft van 132 ppi, (Pixels Per Inc) terwijl het Retina display van de iPhone 4 een resolutie heeft van 326 ppi. Dat wil niet zeggen dat het display van de iPad 2 ook minder goed is want DisplayMate is juist zeer tevreden over de performance van de iPad 2. Het is een excellent Display maar via software updates kan Apple de performance van het display nog wel wat verbeteren.

Het kleurengamma van de iPad 2 is iets aan de lage kant en het contrast en de gamma iets te hoog. De kleurtemperatuur van de iPad 2 (6,992 Kelvin) ligt vlakbij de D6500 norm.

De hele test kan je lezen via deze link en de batterij van de iPad 2 gaat op maximale helderheid van het display 7.2 uur mee en op 50% van de helderheid doe je 11.8 uur met accu. Gemeten met flightmode aan en zonder gebruik te maken van apps.