Het verhaal over Antletics een interactief voorleesverhaal voor de iPad

Antletics is een interactief voorleesverhaal voor de iPad. In Engelse rijmvorm en met veel beeldhumor. Gemaakt en bedacht door Johan Veldeman uit Hasselt en tekenaar Maarten Albrechts. Veldeman liep al drie jaar rond met het idee wat hij oorspronkelijk als traditioneel kinderboek op de markt wilde brengen, maar geen enkele uitgever wilde zich aan een kinderboek van 160 pagina’s wagen.

“Enkele jaren geleden was ik op vakantie met mijn vrouw toen ik mieren netjes op een rijtje zag lopen. Kijk daar antletics – een woordgrapje met ants (mieren) en athletics (atletiek). Een Engelstalig koppel dat naast ons aan tafel zat, vond het wel een leuk woord en jarenlang heeft het in mijn hoofd rondgespookt. Ik heb een verhaal verzonnen over de mier Archie Ant die de wijde wereld intrekt en met verschillende sporten in aanraking komt.

Toen kwam Apple met de iPad en hebben Veldeman en Albrechts elke tekening interactief gemaakt. Ouders lezen voor en kinderen kunnen via het touchscreen dingen ontdekken in de tekeningen. Als kinderen een moeilijk Engels woord niet begrijpen, kunnen ze dat aanraken en dan verschijnt de uitleg.

‘Antletics’ is opgedeeld in verschillende episodes die de komende maanden te koop zijn via de App Store. Op dit moment kan je Archie And The Mysterious Sphere kopen voor € 2,39

Bron: GVA