Het Nieuwsblad is vanaf morgen ook op een iPad te lezen

Vanaf 23 december is de Belgische krant Het Nieuwsblad ook te lezen op een iPad. Het Nieuwsblad op de iPad is geen kopie van de krant of website volgens Caspar Van Rhijn, directeur Innovatie bij Corelio, uitgever van Het Nieuwsblad:

‘Samen met ontwikkelaar Mobileweb hebben we ervoor gekozen een nieuwe ervaring aan te bieden. De meest vernieuwende functie zijn de vijf gratis magazines. Het laatste internetnieuws wordt zo gepresenteerd dat je er doorheen kunt bladeren, net zoals je door een papieren tijdschrift bladert. Een unieke ervaring die zowel een papieren krant als het internet niet kunnen bieden. De magazines bevatten het nieuws van onze website en zijn ingedeeld per onderwerp: nieuws, sport, lifestyle, gossip en een apart fotokanaal.’

Naast de vijf internetmagazines kunnen lezers ook de dagkrant en alle bijlages doorbladeren. De internetmagazines zijn gratis voor alle gebruikers. Wie een abonnement heeft op Het Nieuwsblad, kan de dagkrant ook op de iPad gratis lezen. Niet-abonnees krijgen de eerste 7 exemplaren gratis, daarna kost een week- of zondagkrant €0,79 en de zaterdagkrant €1,59 (inclusief magazine).

Het Nieuwsblad voor de iPad is vanaf morgen te vinden in de AppStore.