Het komt nooit meer goed met de PlayBook van RIM

RIM, fabrikant van de BlackBerry en de PlayBook presenteerde gisteren de kwartaalcijfers en daaruit blijkt dat RIM inmiddels 500,000 PlayBooks heeft verscheept en dat wil dus niet zeggen dat ze ook verkocht zijn. Vergelijkbaar met de Galaxy Tab die vooral erg populair was en is op de planken van leveranciers. Probleem van de PlayBook is dat een aantal functies zoals e-mail alleen werken in combinatie met een BlackBerry.

Vandaag start de verkoop van de PlayBook in Engeland maar een van de grootste telecomproviders, O2 heeft al laten weten dat ze de PlayBook niet gaan verkopen:

“unfortunately there are some issues with the end to end customer experience”

O2 verwacht wel dat ze toekomstige versies van de PlayBook gaan verkopen. Een native email client die ook gewoon via WiFi werkt zou dat proces wel eens kunnen bespoedigen.

RIM wil graag dat journalisten de PlayBook vergelijken met de iPad maar dat heeft tot nu toe niet echt goed uitgepakt. Ergste voorbeeld is wel de review van CNN die voornamelijk door veel zakelijke gebruikers is gelezen en bij uitstek de doelgroep voor de PlayBook. CNN noemde de PlayBook: the “herpes of tablets.” De nieuws organisatie wilde de PlayBook na de review terug sturen naar RIM maar zelfs de fabrikant van de PlayBook wilde het device niet meer terug hebben.

RIM introduceerde zijn iPad killer in september 2010 met veel bombarie. Volgens RIM een professionele tablet maar je kan er ook de tijd mee verdrijven door er video’s op te kijken, spelletjes op te spelen en muziek te luisteren. Wat bijzonder is aan de PlayBook is dat je er ook 1080p HD video mee kan opnemen, foto’s mee kan maken via de 5 megapixel camera en gebruik kan maken van de beroemde BlackBerry Enterprise Servers als je in het bezit bent van een BlackBerry.

Met de verkoop van de BlackBerry gaat het ook niet best. In het afgelopen kwartaal verscheepte RIM 13.2 miljoen BlackBerries. Ter vergelijking Apple verkocht meer dan 18 miljoen iPhones.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Gxomv7i4wbw’]