Het is lastig om video te importeren in iMovie voor de iPad 2

Op het Apple support forum zijn inmiddels al een behoorlijk aantal iPad 2 gebruikers die klagen over iMovie. Probleem is dat het lastig is om video te importeren in iMovie voor de iPad. Video wat is opgenomen met de iPad 2 is prima te bewerken maar .mov video’s die via iTunes zijn geïmporteerd in de iPad 2 verschijnen niet in iMovie. Het probleem is overigens niet nieuw want met iMovie voor de iPhone 4 is dit ook niet mogelijk.

Om toch video te kunnen bewerken kan je video’s die je hebt gemaakt met een iPhone 4 of iPhone 3GS ook importeren via een u-bocht. Via het gratis programma iPhone explorer voor de Mac en pc kan je video’s aan het Fotoalbum van je iPad 2 toevoegen. Na het openen van de iPhone explorer kan je de bestanden in je iPad 2 zien en als je het .mov bestand van een iPhone 4 of iPhone 3GS in de DCIM map (Root>User>Media>DCIM) plaatst kan je die video’s bewerken met iMovie op een iPad 2.

Als je een goede video converter hebt kan je een video ook converteren naar het iPhone 4 video formaat. Op die manier kan je toch nog andere video’s bewerken op een iPad 2 met iMovie. Hou wel rekening met de onderstaande normen anders eet, iMovie het niet en is de video ook niet te zien in het Fotoalbum van je iPad 2.

Via Quicktime kies je de optie “Save As…” HD 720p .mov” Na conversie gebruik je iPhone explorer om de video bestanden in het mapje DCIM te kopieren (Root>User>Media>DCIM). Synchroniseren via iTunes werkt helaas niet.

“Video formats supported: H.264 video up to 720p, 30 frames per second, Main Profile level 3.1 with AAC-LC audio up to 160 Kbps, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; MPEG-4 video, up to 2.5 Mbps, 640 by 480 pixels, 30 frames per second, Simple Profile with AAC-LC audio up to 160 Kbps per channel, 48kHz, stereo audio in .m4v, .mp4, and .mov file formats; Motion JPEG (M-JPEG) up to 35 Mbps, 1280 by 720 pixels, 30 frames per second, audio in ulaw, PCM stereo audio in .avi file format”

Als laatste optie kan je ook de camera connection kit gebruiken om rechtstreeks video uit een iPhone 4 te importeren in de iPad 2.

Bron: iSmashPhone