Het duurde even maar dan heb je ook wat: de NOS iPad app

Het duurde even maar de NOS heeft nu ook een iPad app en het beste nieuws is toch wel dat je als gebruiker zelf mag kiezen of je de app in Portrait (staand) of landscape (liggend) mode wil gebruiken. De NOS heeft er ook voor gekozen om push notificaties bij groot nieuws weg te laten omdat je die ook al op je i of smartphone ontvangt. In de iPad app veel aandacht voor video, terugkijken van uitzendingen en live video via themakanalen Politiek 24 en Journaal 24.

nos

De applicatie bestaat uit 3 hoofdpagina’s die je naar links of rechts kan swipen. Via een swipe naar rechts kan je live uitzendingen zien of terugkijken, swipe je naar links dan kom je  in het nieuws gedeelte en door nogmaals naar links te swipen kom je in het sport gedeelte. Als je de pagina naar beneden trekt ververs je de content van de pagina.

nos2

Als swipen niet handig is kan je ook schakelen tussen de 3 pagina’s via het menu icoontje linksboven in beeld. Door er op te klikken zie je boven in beeld 3 icoontjes met Uitzendingen, Nieuws en Sport. Door er op te klikken ga je naar de gewenste categorie.

nos3

In de app ook veel aandacht voor de core business van de NOS, video. Als je net een Journaal hebt gemist kan je dat vrijwel meteen terug kijken via je iPad. Ook in de artikelen is er veel video content terug te vinden. De informatie is kort en bondig en in de carrousel boven het artikel zie je video of foto’s.

Net als in de iPhone app heeft de NOS iPad app ook de mogelijkheid om bij grote nieuws- en sportevenementen op te schalen via een extra nieuwscategorie. Dit maakt de NOS kenbaar door een  rode ‘badge’ op de menuknop.

De NOS iPad app is zowel in Portrait (staand) en landscape (liggend) mode te gebruiken en dat is een verademing ten opzichte van de NU iPad app en de RTL app. Artikelen lees je natuurlijk het liefst in Portrait mode en video en foto’s kijk je het beste in landscape mode. Gelukkig hebben ze dat bij de NOS wel begrepen en kan je als gebruiker zelf kiezen hoe je content leest of ziet.

De NOS iPad app is via deze link gratis verkrijgbaar in de App Store. Live TV kijken met een Mac, PC, iPad, tablet, iPhone of Android naar de publieke zenders Nederland 1, 2 en 3 plus de themakanalen kan overigens sinds vandaag ook via de NPO webpagina: npo.nl/live.