Heeft Tim Cook een AMOLED display deal gesloten met Samsung?

Tim Cook, Apple’s COO en tijdelijk vervanger van Steve Jobs is volgens een gerucht op bezoek geweest in Zuid Korea om met Samsung te praten over AMOLED displays voor de derde generatie iPad. De bron, The Korea Herald wist eerder te melden dat Apple nog dit jaar de derde generatie iPad gaat lanceren. De huidige iPad 2 maakt gebruik van een IPS LCD display en het plan is om de iPad 3 te voorzien van een geavanceerde active-matrix organic light-emitting diode het zogenaamde AMOLED display. Het schijnt dat er nog een toezegging door Apple is gedaan ten gunste van Samsung om voldoende capaciteit te garanderen. Het is onduidelijk wat die toezegging is maar vanwege het grote aantal rechtszaken die op dit moment tegen Samsung lopen vanwege het kopiëren van Apple’s intellectuele eigendom ligt het voor de hand dat de deal daar iets mee te maken heeft.

Net als in de eerste generatie iPad zit er in de huidige iPad 2 zit nog steeds een IPS LCD display. Samsung’s Super AMOLED displays bieden een helderder display, hogere resolutie, minder zonreflectie en gebruiken minder energie. De iPad 2 maakt onder andere gebruik van displays van LG die niet zo best zijn vanwege lekkend licht. Samsung maakt ook LCD-displays voor de iPad 2 en die hebben geen last van het lekkende licht in de randen van de iPad 2.

Geruchten over een AMOLED display zijn er al langer en iedereen had verwacht dat Apple de huidige iPad 2 zou voorzien van AMOLED. Onlangs bleek dat, dat niet mogelijk was omdat er niet voldoende capaciteit was om aan de vraag van Apple te voldoen. Apple koopt voor de introductie van een nieuwe iPhone of iPad van tevoren zoveel mogelijk displays in maar de vraag bleek steeds groter dan het aanbod waardoor Apple steeds weer op zoek moet naar nieuwe leveranciers.