Grimm’s Rumpelstiltskin nu in de App Store

Een klein mannetje helpt een molenaarsdochter bij het spinnen van goud uit stro. In ruil daarvoor moet ze haar pasgeboren zoon afstaan, behalve als ze de naam van het kleine mannetje weet te raden. Maar ja, niemand weet, dat hij Repelsteeltje heet… dat is het moraal van het verhaal van repelsteeltje een sprookje van de gebroeder Grimm.

Grimm’s Rumpelstiltskin is sinds gisteren te koop als 3D pop-up voorleesboek voor peuters. Het verhaal is Engels maar de interactieve elementen in het verhaal zullen de allerkleinsten zeker aanspreken.

Na het omslaan van een bladzijde kantelt het boek naar 3D weergave en zijn er interactieve elementen met geluid te zien en te horen. Zo kan je wolken aanraken en verplaatsen en het wiel van de molen laten draaien.

De interactie met de figuren in het 3D boek vallen ons wat tegen maar we kunnen ons voorstellen dat een peuter er waarschijnlijk wel blij van wordt. Wat bijzonder is dat het, het eerste interactieve Pop-up Boek is en de gekozen muziek is erg prettig.

Grimm’s Rumpelstiltskin is even leuk maar zal voor kinderen niet echt een sprookje zijn wat ze keer op keer willen zien. Het is vooral geschikt voor peuters en die kunnen hun aandacht nog niet lang bij een verhaal houden. De lengte van het verhaal is wat dat betreft goed gekozen. Het verhaal is in het Engels maar voor kinderen voor die leeftijd maakt dat niet veel uit omdat je het moet voorlezen. Voor een pop-up boek vinden wij het qua interactie en de mogelijkheden die de iPad kan bieden wat aan de simpele kant.

Wat wij nog steeds niet tegen zijn gekomen in de App Store zijn kinderboeken waarmee kinderen uren zoet kunnen zijn. Kinderen willen niet alleen een wolk bewegen in een pop-up boek maar als je er hard op drukt moet het gaat regenen en als je nog harder drukt gaat het stormen etc, etc. De interactie met de hoofdrolspelers van het boek zijn ook minimaal. Als je er op drukt zie je een tekstballon met een afbeelding waar diegene aan denkt. Als je er nogmaals op drukt verdwijnt het. Dat kan echt beter wat ons betreft.

Specificaties:

  • volledige 3D ervaring als een echt pop-up boek.
  • 30 pagina’s met text en 11 pagina’s met een interactieve 3D weergave.
  • De illustraties zijn mooi gemaakt
  • bij het aanraken van de figuurtjes zie je wat ze denken
  • raak interactieve elementen aan in het boek en beweeg ze
  • taal Engels – interactief voorleesboek

Grimm’s Rumpelstiltskin is gemaakt door Ideal Binary en is te koop in de App Store voor € 3,99