Google Nexus 7 is in juli te koop in de VS Een portable 7 inch tablet zonder 3G

Google introduceerde vandaag een 7 inch tablet die werkt op het nieuwe Jelly Bean Android 4.1 besturingssysteem. De tablet met de naam Nexus 7 is vanaf volgende maand te koop in de Verenigde Staten via Google voor slechts $199 Van het aankoopbedrag mag je $25 besteden in de App Store van Google.

De Nexus 7 is nog niet in Nederland te koop en wij wachten liever nog even op de 7 inch tablet van Apple. Als dat toch een gerucht blijkt te zijn gaan we alsnog voor de Nexus 7 van Google die tegen die tijd (najaar) ook in Nederland te koop zal zijn.

De resolutie van het 7 inch display is 1280×800 pixels. Op de voorzijde van de 7 inch Nexus tablet zit een 1,2 megapixel camera. De opslagcapaciteit is 8GB tot maximaal 16GB. Verbinding maken met het internet kan op dit moment alleen via WiFi. Tijdens de presentatie van de Google Nexus 7 hebben wij geen informatie gehoord over een 3G versie. De tablet van Google weegt iets minder dan 350 gram en de accu gaat volgens de specificaties van Google maar liefst 10 uur mee en heeft een stand-by tijd van 300 uur. Google laat de tablet maken door Asus die we vooral kennen van de veel te dure MacBook Air kopieën.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=6SvX-m8gUGE’]

Concurrentie voor de iPad van Apple is het niet maar de Kindle van Amazon lijkt met de lancering van de Nexus 7 een serieus probleem te krijgen. Qua vormgeving lijkt de tablet van Google op het intelectueel eigendom van Apple en je moet dus niet vreemd opkijken als de tablet na de lancering weer gauw uit de schappen verdwijnt na het succes van Apple bij de Amerikaanse rechtbank eerder vandaag.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=YMQdfGFK5XQ’]