Gegevens prepaid databundels voor de iPad op website Apple

Op de Amerikaanse website van Apple zijn vandaag de AT&T tarieven van de databundels voor de iPad bekend gemaakt. Het is niet verplicht om met AT&T in zee te gaan omdat de iPad met elk gewenst mobiel abonnement of een prepaid databundel gebruikt kan worden. De iPad met Wi-Fi + 3G kan dataverbindingen verwerken tot 7.2 Mbps over een 3G netwerk. Handig als je niet in de buurt bent van een Wi-Fi netwerk.

Voor de iPad heeft AT&T twee databundels in de aanbieding. Een met een limiet van 250MB per maand en een ongelimiteerd dataplan. Het is een prepaid variant en het is niet nodig om een abonnement af te sluiten. De databundels zijn met een creditcard te koop via de iPad en zijn een maand geldig. Voor $ 14,99 koop je 250MB dataverkeer en als je een maand ongelimiteerd wil kunnen browsen via een 3G dataverbinding dan betaal je $29,99 Amerikanen die gebruik maken van het AT&T netwerk hebben gratis toegang tot 20.000 Wi-Fi hotspots inclusief die van Starbucks, Barnes and Noble etc, etc

Bij aankoop van de iPad ben je niet gebonden aan een provider maar de AT&T optie is wel een goed voorbeeld van wat we in Nederland kunnen gaan verwachten deze zomer. Belangrijke vraag is of je een keuze hebt uit providers en niet gebonden bent aan T-Mobile. Het zou mooi zijn als je in Nederland ook 3G data kan kopen via de iPad bij andere telecom providers.

Op de Amerikaanse website van Apple was vandaag ook een nieuwe functie van de iPad te zien. De iPad heeft een knop om de oriëntatie van het beeldscherm te locken. Als je een iPhone op een tafel legt toont hij vaak de verkeerde oriëntatie, Apple heeft een speciale knop aan de zijkant van de iPad gemaakt om dit te vermijden.

Bron: Apple