Gebruik iPad verhoogt uitstoot van broeikasgassen

Greenpeace heeft de iPad als voorbeeld genomen om te waarschuwen dat het gebruik van cloud computing de uitstoot van broeikasgassen ernstig zal verhogen. Hoeveel de broeikasgassen zullen toenemen kan Greenpeace niet zeggen, maar de elektriciteit die gebruikt gaat worden door datacenters en telecommunicatie netwerken, zal de komende jaren verdrievoudigen.

Het Greenpeace rapport met de titel “Make IT Green: Cloud Computing and its Contribution to Climate Change”, neemt de iPad als voorbeeld van wat er de komende jaren gaat gebeuren op het gebied van cloud computing. De iPad maakt gebruik van de cloud-based iTunes Store en is de trend voor wat komen gaat, volgens Greenpeace.

Greenpeace roept grote internetbedrijven als Google, Facebook en Yahoo op om naar nieuwe groene energiebronnen te zoeken. Greenpeace is bang dat ondanks het feit dat internet bedrijven hard werken om hun energie efficiëntie te verbeteren, ze toch zullen blijven kiezen voor lokale datacenters. Ook als er als gevolg daarvan gebruik wordt gemaakt van vervuilende kolencentrales.

Bron: Techworld