Gaat Research in Motion volgende week de BlackPad lanceren?

Research in Motion (RIM), bekend van de populaire BlackBerry smartphone gaat mogelijk volgende week al de BlackPad lanceren tijden de BlackBerry DevCon in San Francisco. Het developers conference van Blackberry is volgens ingewijden het moment voor de lancering van een BlackBerry Tablet. De tablet van RIM met de codenaam BlackPad krijgt 2 camera’s, een touchscreen van 7 inch en zal qua prijsniveau gelijk liggen aan de iPad. Het instapmodel gaat rond de € 500 kosten net zoveel als de goedkoopste iPad. Volgens geruchten krijgt de BlackPad geen 3G aan boord. Verbinding met internet kan via WiFi of via bluetooth tethering met een BlackBerry.

Het eerste gerucht over de BlackPad van RIM kwam van financieel persbureau Bloomberg die in augustus al het bericht publiceerde dat de de tablet in november te koop zal zijn.

In november zal ook de Samsung Galaxy Tab te koop zijn in Nederland voor € 749 De Galaxy Tab is de eerste iPad “killer” die in Nederland te koop zal zijn. Volgende week weten we wanneer RIM met de BlackPad op de markt komt in Nederland.