Gaat Microsoft Office for iPad introduceren tijdens de iPad 3 keynote?

Tijdens de keynote van de iPad 3 of iPad 2S op 7 maart zullen ook een aantal apps te zien zijn die je op dat moment nog niet kan downloaden in de App Store. Het zijn iPad apps die speciaal ontworpen zijn om de nieuwe mogelijkheden van de derde generatie iPad te promoten. Het zou ons niets verbazen als we daar een nieuwe versie van Angry Birds kunnen aanschouwen maar ook Office voor de iPad is een reële optie.

Gisteren lekte via The Daily al uit dat Microsoft werkt aan office for iPad en dat het office pakket zeer binnenkort ook te koop is voor de iPad. Vreemd genoeg was Microsoft er als de kippen bij om het via de New York Times en Twitter te ontkennen:

Wij stuurden gisteren een tweet om te melden dat het bericht volgens Microsoft onzin was maar de bovenstaande tweet van Microsoft wekt toch argwaan op en niet alleen bij ons. Microsoft zegt dat het bericht over Office voor de iPad niet juist is in de Daily en waarom dat zo is zal de komende weken wel duidelijk worden. De komende weken verwachten wij de introductie van de derde generatie iPad en het zou heel goed kunnen dat Microsoft dan ook Office voor de iPad gaat introduceren.

Apple en Microsoft hebben er samen belang bij om Google te slim af te zijn en de gezamelijke destructie van Android via Office for iPad is natuurlijk een aardig begin totdat Windows 8 voor tablets uitkomt. Apple heeft al Pages, Numbers en Keynote voor de iPad maar de Gako pakken in kantoortuinen die alleen met Excel en Powerpoint willen werken moeten natuurlijk ook bediend worden. Dat Pages hetzelfde is als Word geloven ze natuurlijk niet omdat ze elke dag gehersenspoeld worden MS Office op hun “PC.”

Het is dus heel goed mogelijk dat het bericht in de exclusieve iPad editie van The Daily toch klopt en dat we op 7 maart niet alleen de derde generatie iPad te zien krijgen maar ook een echt office pakket.