Foto’s van prototype van de achterkant van de vijfde generatie iPad

Afgelopen zondag dook er een verwijzing op in iOS 6.1 dat een toekomstige iPad een opslagcapaciteit heeft van maar liefst 128GB. Leuke informatie die afgezien een screencapture van de broncode niet echt tastbaar is.

De afgelopen maanden verschenen er veel geruchten dat de vijfde generatie iPad een vormgeving krijgt die vergelijkbaar is met de iPad mini. Die geruchten zijn nu wel tastbaar via foto’s die 9to5Mac heeft ontvangen. Of ze echt of nep zijn weten we niet maar de achterkant van de vijfde generatie iPad ziet er wat ons betreft prima uit.

ipad5

De vermoedelijke achterkant van de vijfde generatie iPad is afkomstig van een fabrikant van accessoires in China. Die fabrikanten zijn maanden voor de release van een nieuwe iPad vaak al op de hoogte van de afmetingen en de vormgeving van toekomstige Apple producten. Of de bovenstaande afbeelding echt is kunnen we helaas niet bevestigen maar het geeft wel en goede indicatie van wat we kunnen verachten.

ipad52

De achterkant van de iPad is een prototype van een LTE model¬†iPad 5 met een 9.7 inch display. De case is bijna net zo dun als de iPad mini. Wanner de iPad 5 op de markt komt is niet duidelijk. De introductie zou in maart kunnen zijn maar andere geruchten spreken van een release in oktober. Dat lijkt ons rijkelijk laat als Apple het verworven marktaandeel wil behouden. Nu de foto’s van de achterkant van de iPad 5 nu al opduiken zou het ons niet verbazen als je voor de zomer al kan updaten.

ipad53