Flipboard, maak je eigen digitale magazine voor de iPad

Via Twitter zagen we de afgelopen dagen al enthousiaste reacties over Walt Mossberg van de Wall Street Journal die Flipboard al mocht gebruiken voor de release. Gisteren was de release van Flipboard in de App Store maar op het moment dat wij het gingen gebruiken werkte de applicatie niet goed en dat is helaas nog steeds het geval. Het was meteen al niet mogelijk om in te loggen via een Twitter account of andere feeds toe te voegen. Op zich vreemd want de reacties via Twitter waren allemaal zeer positief, zowel voor als na de release van Flipboard.

Probleem zit hem in de servers van Flipboard en het bedrijf liet gisteren weten om hier zo snel mogelijk een oplossing voor te zoeken. Het is helaas niet mogelijk om RSS-feeds te importeren in het magazine en hou er wel rekening mee dat alle gegevens eerst via de servers van Flipboard verzonden worden voordat je, je persoonlijke magazine te zien krijgt.

Flipboard?

Flipboard maakt van de gegevens van je sociale media feeds een persoonlijk magazine. Die gegevens inclusief foto’s en video’s zijn vervolgens ook weer te delen met vrienden en vriendinnen op sociale netwerken. Flipboard noemt het zelf:

“the world’s first social magazine, bringing the timeless layout of print media to social media”.

Om van Facebook, Twitter en andere sociale media feeds een magazine te maken is iets bijzonders. De gegevens worden verpakt tot een magazine waarin je kan bladeren en het lijkt alsof je een persoonlijk blad hebt samengesteld met gegevens en content die jou alleen interesseert.

Van de links van de berichten van mensen die je volgt via bijvoorbeeld Twitter download de applicatie gegevens van de websites inclusief de bijbehorende foto’s of video’s. Die gegevens worden omgezet naar een leesbaar formaat wat het meeste weg heeft van een magazine. Je zou Flipboard wel met Wired kunnen vergelijken maar nu ben je zelf de eindredacteur. Reageren via de applicatie op berichten is ook mogelijk en je kan content ook delen op sociale netwerk websites.

Flipboard is gratis verkrijgbaar in de App Store en ondanks dat de applicatie op dit moment nog wat problemen heeft is dit een van de meest vernieuwende iPad applicaties die we in de afgelopen weken zijn tegen gekomen.