Apple kiest Flipboard als iPad app van het jaar

Flipboard de applicatie die van je sociale media feeds zoals Twitter en Facebook een magazine maakt is door Apple uitgeroepen als de iPad applicatie van het jaar. Dit is groot nieuws voor de startup die eerder dit jaar al 10,5 miljoen dollar aan fondsen wist te werven voor de applicatie. Onder de investeerder bevinden zich de mede-oprichter van Twitter en de mede-oprichter van Facebook.

Fliboard raakte na de lancering in opspraak omdat ze gebruik maken van bronnen op het internet waarvan ze de rechten niet in handen hebben. Het ging hierbij vooral om het zogenaamde ‘scraping’ om de content van websites af te halen in plaats van de gebruikelijke RSS-feeds. Flipboard was enkele uren na de lancering al de meest populaire gratis iPad applicatie in bijna alle App Stores wereldwijd. Probleem was alleen dat door het succes van Flipboard de servers van het bedrijf bijna in rook opgingen.

Fipboard is opgericht door Mike McCue en Evan Doll, voormalig senior iPhone-engineer bij Apple en gratis verkrijgbaar via de App Store. Voor de iPhone is Hipstamatic uitgeroepn door Apple als de applicatie van het jaar.