Flipboard 1.2 sneller door update en nu ook met Instagram integratie

Mocht je nog geen iPad hebben en ga je binnenkort de iPad 2 kopen dan is Flipboard een van de beste applicaties om gewend te raken aan de mogelijkheden van de iPad. Flipboard is niet voor niets vorig jaar uitgeroepen tot iPad App van het jaar door Apple en TIME beschreef het als een van de top 50 innovaties van 2010.

Met Flipboard blader je snel en eenvoudig door feeds van Facebook, Twitter, Google Reader, Flickr en nu ook Instagram. De feeds worden omgezet in de layout van een tijdschrift, makkelijk te scannen en leuk om te lezen. Artikelen en foto’s zijn te delen met je sociale netwerken en je kan reageren op updates. Je bepaalt zelf de rubrieken van jouw Flipboard over de onderwerpen die jou interesseren. Zo ben je eindredacteur van je eigen persoonlijke tijdschrift met Flipboard.

Flipboard heeft vanmorgen een update gekregen waardoor je nu ook Instagram gebruikers kan volgen. Instagram is een gratis app waarmee iPhone 4 gebruikers foto’s kunnen voorzien van een retro of LOMO filter. Instagram is zeer populair en er komen sinds de lancering zo’n 6 maanden geleden per week zo’n 130,000 nieuwe gebruikers bij. Onlangs wist Instagram al te melden dat er inmiddels meer dan 2.2 miljoen gebruikers zijn die 3.6 miljoen foto’s per week uploaden of 6 foto’s per seconde. 37.5% van de Instagram gebruikers heeft overigens nog nooit een foto geüpload.

Flipboard is met de update ook twee keer zo snel geworden en heeft nieuwe verbeterde zoekfuncties gekregen. Via Social Search kan je zoeken in de RSS-feeds blogs en sociale netwerken. De feeds van Google Reader worden nu ook beter weergegeven. Flipboard CEO Mike McCue over Flipboard 1.2 en de versie voor de iPad 2:

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=nZm5KJLp8Bs&tracker=False’]

Nieuwe functies van Flipboard:

★  Nu met Instagram, een leuke en mooie manier om foto’s te delen.

★  Gebruik Social Search voor een compleet nieuwe manier voor het doorzoeken van je vriendennetwerken en blogs.

★ De snelheid voor binnenhalen van nieuwe content is verdubbeld.

★ Ontdek nieuwe rubrieken, samengesteld door Flipboard.

★ Ververs de inhoud zo vaak je wilt via de inhoudsopgave (Table of Contents), zie wat ongelezen is op Google Reader, en nog veel meer.

Flipboard 1.2 is gratis verkrijgbaar via de App Store.

Instagram statistieken via: Techcrunch