FaceTime camera bevriest op sommige iPads 2 en andere camera problemen

Op het Apple discussie forum (hier, hier en hier) staan een aantal klachten van gebruikers van een iPad 2 waarbij de FaceTime camera vastloopt tijdens het maken van een verbinding voor een video gesprek. Het is onduidelijk hoeveel mensen hier last van hebben maar het probleem zit in de iOS firmware. Mocht je ook tegen dit probleem aanlopen dan is een oplossing onderweg want volgens een gerucht verschijnt iOS 4.3.1 al binnen twee weken. Tot die tijd kan je het probleem alleen verhelpen door een herstart van je iPad 2.

Facetime was frozen on iPad 2. It had the last video capture as the main screen of Facetime. Could not see receiving video. Resolution: Reset to factoring settings.

Hopelijk gaat brengt de iOS 4.3.1 update ook een oplossing voor een ander probleem van de camera’s. Tijdens een overgang van donker naar een helder beeld verliest de iPad 2 camera kleur en geeft de heldere details in het beeld weer als zwart. Dit duurt enkele frames voordat de camera het weer kan bijbenen. Wij hebben dit zelf ook al een keer gehad met de camera van onze iPad 2 maar vinden het niet zo vreemd voor een camera die alleen geschikt is voor simpele FaceTime gesprekken.