Eerste iPad software update verhelpt WiFi problemen

Apple heeft via een support document bekend gemaakt dat bij de volgende iPad software update de WiFi problemen die sommige gebruikers ondervinden met de iPad worden verholpen.

Als je iPad geen verbinding wil maken met een Wi-Fi netwerk moet je de helderheid van het iPad beeldscherm boven de minimale instelling zetten, het verbindingsprobleem is daarna opgelost.

De George Washington University en de Princeton University in Amerika hebben grote problemen met het netwerk sinds de lancering van de iPad. Er zijn niet alleen problemen met de capaciteit van het netwerk maar ook verbindings problemen. De DHCP-gegevens die de studenten gebruiken om in te loggen op het netwerk zijn gekoppeld aan een bepaalde leasetime (looptijd), in die tijd is het IP-adres voor de iPad gereserveerd. Probleem is nu blijkbaar dat de iPads het IP-adres niet vrijgeven na gebruik.

Apple heeft eerder het advies gegeven om de firmware van de router up-to-date te houden, leuk voor thuis maar daar heb bij publieke WiFi toegangspunten weinig aan.