Eerste Apple-fans zitten al voor de Apple Store in Londen voor de nieuwe iPad

De nieuwe iPad is vanaf 23 maart ook in Nederland te koop. Voor het zover is worden eerst de landen waar de meeste iPads worden verkocht voorzien van iPads. Aanstaande vrijdag 16 maart is het zover in o.a. de Verenigde Staten,  Parijs, Duitsland en Engeland en daar liggen de eerste Apple fans al voor de deur van de plaatselijke Apple Store.

Ali and Zohaib zitten al voor de deur van de Apple Store in de Regent Street in Londen. Ze hebben extra kleding meegenomen en vouwstoeltjes om de week door te komen. Bij de lancering van een nieuw iProduct zijn het overigens meestal Amerikanen die het eerst voor de deur van de lokale Apple Store gaan liggen. Blijkbaar is “The new iPad” daar iets minder in trek bij de kamperende Apple-Fans of hebben ze hem al besteld vanuit hun luie stoel.

Als je ook snel de nieuwste iPad wil bemachtigen dan moet je aanstaande donderdag gaan cityhoppen naar Duitsland, Parijs of Engeland en daar bijtijds gaan kamperen voor de lokale Apple Store. Met een beetje geluk loop je dan vrijdag morgen met een nieuwe iPad de lokale Apple Store uit en kan je voor de lunch je vliegtuig weer gaan halen.

Een week later is de nieuwe iPad ook te koop bij de Apple Store in Amsterdam en kan je voor het eerst in Nederland officieel de nieuwe iPad aanraken en er zelfs voor in de rij gaan liggen. Omdat dat hier nog helemaal nieuw is ben je in ieder geval ook meteen verzekerd van de nodige media exposure.

Deze week start ook de voorverkoop van de nieuwe iPad via de Nederlandse online Apple Store. In de landen waar dat al eerder mogelijk was, was de nieuwe iPad al vrij snel uitverkocht. Dat wil zeggen de levering zal niet plaatsvinden op 16 maart maar pas na enkele weken, lees 3 weken al in sommige gevallen.