eBooks zijn de nieuwe MP3’s dankzij de iPad

Met de komst van de iPod in 2001 veranderde de muziekindustie volledig. Het aantal gekochte nummers daalde de afgelopen jaren dramatisch en dat lijkt nu ook te gebeuren met de ebooks. Een week na de start van de verkoop van de iPad blijkt dat het aantal downloads van ebooks via torrent websites enorm is gestegen. De website TorrentFreak heeft een vergelijking gemaakt van het aantal ebook downloads voor de iPad lancering en een week daarna. Daaruit blijkt dat de ebook de nieuwe MP3 is. Het aantal ebook downloads steeg met 78%.

Het eboek over time-management van David Allen met de titel Getting Things Done is het meest populair met zo’n 435 downloads per dag. Voor de release van de iPad waren het er zo’n 277.

Freakonomics is een andere titel die onder zakelijke iPad gebruikers populair is, de downloads stegen van een 187 naar 381 per dag. Dat is een stijging van 104%. How We Decide van Jonah Lehrer steeg met 140% van 56 naar 134 per dag. Het aantal downloads van populaire titels is ook enorm gestegen.

Op dit moment zijn er 500.000 iPads in de Verenigde Staten verkocht. De ebooks die worden gedownload zijn eenvoudig te importeren via iTunes als ze geconverteerd worden naar het ePub-formaat.

Bron: Torrentfreak.com