E-book bestsellers voor de iPad gaan $9,99 kosten

De lancering van de iPad heeft een e-book prijzenslag veroorzaakt tussen Apple en Amazon. Om de Kindle te promoten verkoopt Amazon de Kindle edities van bestsellers onder de marktprijs. De prijsstelling van Apple voor de verkoop van e-books is gelijk aan de commissie die Apple van iPhone ontwikkelaars ontvangt. 30% van het bedrag gaat naar Apple. Het zou logisch zijn dat door deze prijsopbouw uitgevers hun e-books ook hoger moeten gaan prijzen voor de iPad iBook Store, willen ze nog winst maken maar uit een uitgelekte foto die Appadvice heeft ontvangen blijkt iets anders:

Uit een preview die Appadvice heeft gezien van de Apple iPad iBook Store blijkt dat 32 eBooks die zijn opgenomen in de bestsellers lijst van de New York Times er 27 titels zijn, inclusief de top 10 die een prijskaartje hebben van $9,99 in de iBook Store.

Dit is de top 5:

1. Chelsea Chelsea Bang Bang By Chelsea Handler – $9.99

2. The Help by Kathryn Stockett – $9.99

3. The Silent Sea by Clive Cussier & Jack Du Brul – $9.99

4. Missing (under negotiation?)

5. Abraham Lincoln: Vampire Hunter by Seth Grahame-Smith – $9.99

Goed nieuws voor Amerikaanse iPad gebruikers maar minder voor Amazon. Apple heeft met een bedrag van $9,99 een nieuwe norm neergezet die op 3 april ingaat. In Nederland moeten we voorlopig nog even wachten op een iBook Store.