E – Het bewegende boek, magazine over digitaal lezen

Voor de afstudeeropdracht voor zijn studie journalistiek aan de Katholieke Hogeschool Mechelen maakte Michael Ilegems (20) uit het Belgische Arendonk een fictief magazine over ereading. Het magazine met de titel ‘E – Het bewegende boek’ is als een eenmalige uitgave rond digitaal lezen bijgevoegd bij het Belgische weekblad Knack. Ilegems, die later dit jaar afstudeert als journalist, wilde met deze opdracht de lezer kennis laten maken met digitaal lezen.

“Het biedt enerzijds een overzicht van wat die e-markt al in de aanbieding heeft; welke webshops e-books, e-zines, e-papers, audiobooks en vooks aanbieden, en welke e-readers en tabletcomputers door grote hardwarefabrikanten geproduceerd zijn. Anderzijds krijgen de spelers die op de markt actief zijn een stem: belangenverenigingen als Boek.be in Vlaanderen, hardwarefabrikanten als Amazon en Apple, en uiteraard de traditionele actoren: boeken-, kranten- en magazine-uitgevers, auteurs en grafische vormgevers.”

E – Het bewegende boek is als PDF bestand van 23,3MB is via deze link te downloaden en prima te lezen op de iPad. Interessant is ook de onthulling van de iPad-strategie van het Belgische Sanoma Magazines op pagina 20.

Bron: ereaders.nl