Doden en gewonden bij explosie in Foxconn iPad-fabriek

Terwijl de meeste blogs zich inmiddels al weer druk maken over de iPad 2 productie die stil ligt door een explosie in een van de Foxconn fabrieken, staan wij graag eerst even stil bij de 2 doden en zestien gewonden waarvan 3 in kritieke toestand die gisteren te betreuren waren door een explosie in de fabriek. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de oorzaak van de explosie is geweest in de Chinese Foxconn fabriek in de plaats Chengdu in de zuidoostelijke provincie Sichuan. Wat wel duidelijk is dat er op het moment van de explosie honderden werknemers in de fabriek aanwezig waren. Foxconn is samen met Apple bezig met een onderzoek naar de oorzaak van de explosie.

Apple heeft laten weten dat ze de tragedie betreuren en op dit moment denken ze vooral aan de slachtoffers en hun familie:

“We are deeply saddened by the tragedy at Foxconn’s plant in Chengdu, and our hearts go out to the victims and their families, we are working closely with Foxconn to understand what caused this terrible event.”