Digitimes Research schat iPad marktaandeel komend kwartaal wereldwijd op 21%

Uit een uitgebreide analyse van Digitimes Research blijkt dat Apple in het eerste kwartaal van 2016 slechts 9.8 miljoen iPads gaat verschepen. Dat is slechtste kwartaal sinds de introductie van de iPad 2 in 2011. Als deze voorspelling van het aantal verkochte iPads juist is dan is het een daling van 39.1% ten opzichte van het voorgaande kwartaal en 20% minder in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2015. Toen verkocht Apple nog 12.62 miljoen iPads in het eerste kwartaal.

Ondanks de daling in het eerste kwartaal van dit jaar denkt Digitimes Research dat Apple wereldwijd een marktaandeel van 21% zal houden. Ter vergelijking Samsung heeft een marktaandeel van 14%. Uit het onderzoek blijkt ook dat er van de iPad Pro als niche product meer tablets verkocht gaan worden dan de Surface tablets van Microsoft.

Traditioneel verkoopt Apple in het eerste kwartaal van een nieuw jaar weinig tablets dus schokkend zijn de cijfers niet. 2,5 miljoen minder dat het voorgaande jaar is natuurlijk aanzienlijk lager maar Apple heeft in maart nog een troef in handen, de lancering van de iPad Air 3 kan nog een hoop goed maken aan de cijfers van het volgende kwartaal.
1