Derde generatie iPad heeft een zeer bijzonder aanraakscherm!

Pocket-lint heeft een interessant bericht waaruit blijkt dat de iPad 3 voorzien is van een aantal nog nooit eerder gebruikte touch-technologiën of liever gezegd geheel nieuwe voel en aanraak technologiën. Senseg is het bedrijf die deze voel technologie heeft ontwikkeld maar wil daar tot na de keynote van Apple nog weinig over kwijt. Het feit dat ze pas na het special event iets willen zeggen over de Senseg voeltechnologie geeft al aan dat dit bericht vermoedelijk geen gerucht is.

Senseg beschrijft de technologie op hun eigen website als “magie” en dat past natuurlijk prima bij de magische iPad van Apple.

Het touchscreen van startup Senseg maakt het mogelijk om onderdelen van het display anders te laten aanvoelen. Als je zand ziet op het display en aanraakt dan voel je de structuur van zand. Hierbij een video van Cnet met wat we straks om 19:00 uur kunnen verwachten….

Op de uitnodiging voor het special event staat “Iets wat je echt moet zien en aanraken”. Dat zien is het Retina display en het aanraken is waarschijnlijk de Senseg technologie.

Met dank aan @datzagik voor de tip!