De week die was vanwege de vakantieperiode

In verband met de vakantieperiode waren er afgelopen week geen updates op MobileMac, hierbij een selectie van het nieuws van afgelopen week.

Playboy Magazine op de iPad

Volgens Hugh Hefner houd Steve Jobs niet van naakt en daarom is er alleen een gekuisde versie van Playboy voor de iPad te koop in de App Store. De foto’s van de playmates zullen worden bewerkt zodat er geen mensen met rode oortjes naar het scherm van de iPad kunnen staren. Van de maandelijkse playmate zal alleen het hoofd zichtbaar zijn. In de Playboy iPad applicatie ziten ook geen cartoons of interactieve elementen.


Studenten aan de Stanford University krijgen een iPad.

Een aantal eerste jaars studenten geneeskunde aan de Stanford University of Medicine krijgen aan het begin van het nieuwe studiejaar een iPad. In eerste instatie gaat het om een proef om de iPad te integreren in het

medisch onderwijs. Doel is om studenten sneller toegang te geven tot informatie zoals virtuele autopsies, video materiaal en gedigitaliseerd les materiaal waarvoor ze nu nog honderen dollars moeten betalen.

Twee nieuwe MacBook Air’s in september

BMO Capital analist Keith Bachman heeft uit betrouwbare bronnen vernomen dat Apple in september niet een MacBook Air gaat introduceren maar twee. De verwachting is dat de Air naast het huidige 13 inch beeldscherm ook een kleiner broertje krijgt met een 11,6 inch beeldscherm. De prijs van de MacBook Air zal volgens de analist ook verder dalen.


Parrot AR. Drone vanaf 18 augustus te koop voor €299

Parrot, fabrikant van Bluetooth hardware lanceerde begin dit jaar op de CES de Parrot Quadricopter. Niet zomaar een speeltje maar een geheel nieuwe augmented reality gaming experience. De Parrot AR.Drone is een quadricopter die je kan besturen via je iPhone, iPod touch en een iPad.

De Quadricopter heeft een centrale cockpit met vier propellers die aangestuurd worden door 4 motoren. In het hart van de Drone zitten de elektronische componenten inclusief 2 camera’s. De eerste camera onder het toestel zorgt voor een stabliele vlucht en meet de snelheid en de horizon. Parrot Smart Piloting (PSP) technologie berekend real time de weersomstandigheden en omgevingsfactoren.

De AR. Drone is via de Franse webwinkel Fnac vanaf 18 augustus te koop en gaat € 29 kosten. Of de AR. Drone in Nederland of België te koop zal zijn is nog niet duidelijk. Fabrikant Parrot van de AR. Drone is inmiddels begonnen met een promotie campagne van de AR. Drone.

Rupert Murdoch is blij met de iPad

Mediamagnaat Rupert Murdoch van News Corp liet onlangs weten dat er tienduizenden betalende lezers gebruik maken van de iPad edities van The Times of London en The Wall Street Journal. De iPad applicatie van The Times kost €13,99 per maand en voor $3,99 per week krijgen lezers van The Wall Street Journal toegang tot alle content. Murdoch voorspelt dat Apple dit jaar 15 miljoen iPads gaat verkopen en dat is slechts een van de vele Tablet computers die op de markt zullen verschijnen dit jaar. De reacties over de betaalmuur voor The Times of London zijn volgens Murdoch over het algemeen positief.

Murdoch heeft aangekondigd dat hij een nieuwe digitale krant in de VS gaat lanceren die alleen op de iPad en smartphones zoals de iPhone gelezen kan worden. Daarmee wil hij de concurrentie aangaan met The New York Times, USA Today en andere grote kranten en alleen mensen bedienen die hun nieuws mobiel consumeren.

Dolce & Gabbana iPad sleeve

na Gucci, Louis Vuitton en Diane von Furstenberg kon

Dolce & Gabbana natuurlijk niet achterblijven en heeft nu ook 4 iPad sleeves ontworpen

met luipaardprint, pythonleer of nappaleer met basic kleuren. De sleeves zijn voorzien van een rits of een handig trekkoord waarmee je de iPad kan bevrijden uit de Dolce & Gabbana sleeve.Buienradar HD

De zeer populaire iPhone applicatie buienradar is nu ook voor de iPad verkrijgbaar. Buienradar HD biedt alle gegevens over het actuele weer:

  • Radarbeelden van de Benelux en Europa
  • Zoomen door klikken op de kaart
  • Buiengrafiek op plaats
  • Meer dan 10 satellietbeelden
  • File informatie
  • Wegsnelhedenkaarten
  • Meerdaagse weersvoorspelling

Buienradar HD voor de iPad is gratis verkrijgbaar via de App Store

SketchPad storyboard voor de iPad.

SketchPad storyboard is een applicatie die op dit moment nog in ontwikkeling is, en pas zal worden gereleased als iOS 4 ook voor de iPad beschikbaar is. Het is een handige applicatie voor cineasten die via een visuele manier een film willen uitwerken via een storyboard. Meer informatie op de website van Sketchpad

Adobe Photoshop express

Adobe Photoshop Mobile heeft een update gekregen (inmiddels twee) en heet nu Adobe Photoshop express. De applicatie is nog steeds gratis verkrijgbaar via de App Store en is nu ook naast de iPhone geschikt voor de iPad. Vreemd is wel dat de applicatie nog geen ondersteuning heeft voor het Retina display van de iPhone 4.