De Surface I-Pad van Microsoft heeft MacBook Air hardware aan boord

Microsoft introduceerde zojuist de Surface tablet tijdens een last minute pers event in Los Angeles. De Suface komt ooit in twee smaken beschikbaar maar wanneer en wat de tablets gaan kosten weet niemand. Wij vermoeden dat de Windows 8 RT (light) versie net zoveel gaat kosten als de iPad en de duurdere Windows 8 Pro versie toch al gauw zo’n € 800.

De Microsoft-branded Windows 8 tablets hebben een behuizing van metaal en wegen respectievelijk 676 en 903 gram. De behuizing is slechts 9.3mm dun. De duurdere tablet draait op een Ivy Bridge Core i5 processor en het instapmodel is voorzien van een ARM-chipset.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=dpzu3HM2CIo’]

De Surface is voorzien van ten Touch Cover met een geïntegreerd multitouch toetsenbord en trackpad. Volgens Microsoft is het typen daardoor twee keer zo effectief als op glas, lees als op een iPad of Android tablet.

De cover maakt de Surface slechts 3mm dikker en klikt vast aan de tablet via magneetjes. Tijdens de presentatie is het niet duidelijk geworden of de Touch Cover standaard bij de Surface zit net als de prijs en de beschikbaarheid van de Surface.

Meer op de website van Microsoft en hier de technische specificaties.

De naam Surface komt overigens van het eerste multitouchproduct van Microsoft. Sinds mei 2007 is er al een mega multitouchtablet van Microsoft op de markt met de naam Surface. De tafeltablet laat een gebruiker content bewerken en bewegen via multitouch bewegingen. De

Microsoft Surface werkt met Windows Vista en heeft een tochscreen van 76 cm. Onder het display zit een projector en 5 camera’s die reflecties van infrarood licht van vingers kunnen waarnemen. Microsoft gaf eerder aan dat de Surface producten voor consumenten in 2010 zouden verschijnen. Uiteindelijk is dat dus 2012 geworden.