De Parrot AR.Drone is vanaf september te koop voor $300

Parrot, fabrikant van Bluetooth hardware lanceerde begin dit jaar op de CES de Parrot Quadricopter. Niet zomaar een speeltje maar een geheel nieuwe augmented reality gaming experience. De Parrot AR.Drone is een quadricopter die je kan besturen via je iPhone, iPod touch en een iPad.

De Quadricopter heeft een centrale cockpit met vier propellers die aangestuurd worden door 4 motoren. In het hart van de Drone zitten de elektronische componenten inclusief 2 camera’s. De eerste camera onder het toestel zorgt voor een stabliele vlucht en meet de snelheid en de horizon. Parrot Smart Piloting (PSP) technologie berekend real time de weersomstandigheden en omgevingsfactoren.

De tweede camera op de voorzijde van de drone streamt live video naar de iPhone of iPod touch zodat de gebruiker het idee krijgt alsof hij in de Drone zelf zit. Verbinding gaat niet via bluetooth maar via WiFi. De Parrot AR.Drone creëert een eigen WiFi netwerk voor de besturing van de drone. Besturen van de drone gaat via de iPhone of iPod touch. Als je de iPhone naar links kantelt vliegt de drone naar links etc, etc.

Als je de drone in een gebouw gaat gebruiken is er ook een optionele kit beschikbaar die de propellers tegen obstakels beschermt. De Parrot AR.Drone is gemaakt voor een open platform zodat software ontwikkelaars games kunnen ontwikkelen voor de Drone.

Na de introductie in januari bleeft het stil rond de Parrot AR.Drone maar vandaag maakte Parrot bekend dat de Drone $ 300 gaat kosten en vanaf september te koop is in de Verenigde Staten. Wanneer de Parrot AR.Drone in Nederland en België te koop zal zijn is nog niet duidelijk.