De nieuwe iPad werkt minder vloeiend dan zijn voorganger

Tweakers heeft de nieuwe iPad al even mogen testen in Londen en wat blijkt hij werkt minder vloeiend dan zijn voorganger, de iPad 2:

“in sommige andere opzichten ga je er ten opzichte van de iPad 2 eigenlijk een beetje op achteruit. En dat is iets dat we niet gewend zijn van Apple, die producten elk jaar op sommige punten gelijk laat en op andere punten verbetert, maar er altijd voor zorgt dat het op geen enkel punt minder goed is dan de voorganger. Dat de nieuwe iPad dikker, zwaarder en wellicht minder vloeiend blijkt te zijn dan de voorganger, zal iets zijn waar veel mensen niet op gerekend zullen hebben”.

Een behoorlijke tegenvaller bleek dat iOS geen spat sneller draait dan op de iPad 2. De opgepoetste gpu moet kennelijk hard zijn best doen om alle pixels aan te sturen, want er is geen snelheidswinst geboekt. Sterker nog, op sommige onderdelen is de nieuwe iPad ronduit langzamer.

Voorlopig kan je dus best nog wel blij zijn met je iPad 2. Het lijkt Tweakers vrij onwaarschijnlijk dat deze “bugs” bij de release al verholpen zijn. De eerste Nederlandse hands-on ervaring met de nieuwe iPad kan je hier lezen.