De iPad krant van 30 miljoen The Daily is nu te koop

Gisteren was de lancering van The Daily van mediamagnaat Rupert Murdoch. De eerste krant die alleen op de iPad te lezen is. Murdoch heeft er 30 miljoen voor uitgetrokken en de eerste editie heeft op het eerste gezicht een beetje een Microsoft achtige look en dat is vast niet de bedoeling geweest van Apple.

De navigatie werkt als coverflow maar je ziet niet waar je bent gebleven. Er is geen balk zichtbaar in beeld om te zien hoe ver je al in de “krant” aan het bladeren bent. De berichten zijn voorzien van video en foto’s en er is keuze uit berichten die alleen bestaan uit foto’s of voorzien van tekst.

The Daily is de eerste twee weken gratis verkrijgbaar dankzij sponsoring door de Amerikaanse telecomprovider Verizon daarna betaal je 99 dollarcent per week of 40 dollar per jaar. The Daily is nog niet via de Nederlandse App Store te koop en alleen via een Amerikaanse iTunes account. De verwachting is dat 15 miljoen Amerikanen The Daily gaan kopen. De krant kost News Corp minder dan een half miljoen dollar per maand en er is al 30 miljoen dollar uitgegeven om de krant op te starten. The Daily is gratis verkrijgbaar via de Amerikaanse App Store.

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=KHILJBw-104′]