De iPad is de Mac voor de massa

In het afgelopen Thanksgiving weekend hebben Amerikanen massaal kerstinkopen gedaan in de de Apple Stores. Niet alleen de iPad blijkt zeer populair maar ook de 11 inch MacBook Air’s vliegen als warme broodjes over de toonbank. Dit blijkt uit gegevens van een aantal Wall Street analisten.

Onder aanvoering van de analisten van de Deutsche Bank werden vanaf vorige week vrijdag (Black Friday) Apple Stores in de gaten gehouden aan de hand van inventaris lijsten en via fysieke aanwezigheid van waarnemers in een selectie van 100 Apple Stores en bij 50 Amerikaanse Apple retailers. Volgens de analisten verkoopt de iPad als een gek en de 11 inch MacBook Air vliegt uit de schappen:

“iPads are still selling like crazy,” and “the 11 inch MacBook Air has been flying off the shelves.”

Gene Munster is de enige analist die daadwerkelijk de verkoop van afgelopen weekend in kaart heeft gebracht en weet te  melden dat er 8.2 Macs per uur zijn verkocht per Apple Store. Iets minder dan vorig jaar toen er 8.3 Macs per uur werden verkocht. Per Apple Store zijn er gemiddeld 8.8 iPads per uur verkocht verkocht en Munster verwacht nog steeds dat Apple dit kwartaal 5.5 miljoen iPads verkoopt. Volgens Munster is de iPad de Mac voor de massa.