De iPad als vervanging van je TV

Sinds de iPod video is Apple al bezig om video portable te maken, met de komst van de iPad hoopt Apple dat veel mensen het gaan zien als een vervanging van een televisie. Vanaf aanstaande zaterdag kunnen Amerikanen de ABC App downloaden voor de iPad en de video content van de ABC website ook op hun iPad aanschouwen. Inclusief volledige afleveringen van Lost en geheel gratis. CBS is ook druk bezig om de content van de website geschikt te maken voor de iPad, HTML5 video is ook daar het nieuwe Flash.

Amerikanen met een Netflix account kunnen de gratis Netflix App downloaden voor de iPad waarmee ze duizenden films en TV programma’s kunnen laten streamen naar hun iPad. Dit is nog maar het begin en de verwachting is dat het aanbod gigantisch gaat worden.

Het kijken naar video op de iPad is handiger dan via een desktop computer, Macbook of notebook. Je hebt alleen de iPad die 12 uur video kan weergeven. Je neemt je laptop niet even mee naar het toilet om een video te kijken maar je iPad wel. Net zoals veel mensen dit nu ook al doen met een iPhone. Zo zal de iPad ook populair zijn op de achterbank van de auto om de kinderen zoet te houden tijdens een vakantierit, in de trein, op de bank of in bed.

Gisteren verschenen de eerste reviews van de iPad en daaruit kan je opmaken dat de iPad de evolutie is van de laptop. Dat is het niet maar wel een beeldscherm met snelle toegang tot content, en het zou zomaar een vervanging kunnen zijn van je televisie.

Grootste nadeel van de iPad is wel de schermresolutie van 4:3 in plaats van de huidige 16:9 breedbeeld norm. Een film kijk je in de bioscoop of op een goede TV en we zijn benieuwd naar de reactie van David Lynch over de iPad. In 2008 zei hij het volgende over films kijken op een iPhone, over de iPad zal hij ongetwijfeld hetzelfde zeggen:

Bron: Gizmodo