De iPad 5 is 2 mm dunner en 25% lichter dan zijn voorganger en vanaf september te koop

Analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities wist al meerdere malen accurate informatie te geven over de plannen voor nieuwe Apple producten. Onlangs gaf hij nog zijn visie over de vijfde generatie iPad. Volgens zijn bronnen begint Apple de massaproductie van de nieuwe iPad in augustus en kunnen consumenten de nieuwe tablet van Apple in september kopen.

Volgens Kuo zal de nieuwe iPad 15% dunner en 25% lichter zijn dan de huidige iPad 4. De dikte zal zo’n 7.5-8.0 mm zijn en het gewicht daalt naar 500 gram. De iPad 5 zal worden voorzien van een A7X processor en krijgt vergelijkbare camera’s als de iPad 4. Zoals eerder al uit geruchten bleek zal de iPad 5 qua vormgeving veel lijken op de iPad mini en verkrijgbaar zijn in de kleuren antraciet of zilver.

Kuo verwacht ook dat Apple de GF2 touch technologie die nu in de iPad mini zit verwekt in de iPad 5. Daardoor is het mogelijk om een dunner display te maken wat ook nog eens minder energie verbruikt. In combinatie met de energiezuinige A7X processor is het mogelijk om een 25-30% dunnere en een 15-20% kleinere accu te gebruiken van 8,500-9,000mAh met geen 3 maar 2 cellen in de nieuwe iPad.

Volgens Kuo krijgt de iPad 5 een A7X chip die gebruik maakt van Samsung’s 28-nanometer process node. Eerder dacht men nog dat Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) dit ging doen maar de massaproductie van de  20-nanometer A7 chips is daar pas begin 2014 mogelijk.

ipad5