De iPad 2 is eigenlijk de iPad 1.5 omdat de iPad 2 nog niet af is

Daring Fireball’s John Gruber schreef het al eens eerder en vandaag duikt het gerucht opnieuw op. Apple gaat volgende week de iPad 1.5 lanceren vanwege productieproblemen en de iPad 2 zal pas later dit jaar verschijnen als iPad 3. De iPad 1.5 heeft slechts kleine vernieuwingen zoals een camera, grotere speaker en een dunner design. De iPad 2 die Apple waarschijnlijk iPad 3 gaat noemen verschijnt pas in september. De geruchten over productie problemen van de iPad 2 zijn onlangs afgedaan als onzin maar er blijkt toch een kern van waarheid in te zitten. De iPad die we volgende week gaan zien is dus eigenlijk de iPad 1.5 en moet gezien worden als een tussenmodel totdat de iPad 3 verschijnt met nog meer mogelijkheden.

Om het verworven marktaandeel te houden moet Apple wel een nieuwe iPad lanceren en doet dat in de vorm van een getweakde versie die eind maart te koop zal zijn.

Fabrikanten van cases en hoesjes van de iPad gaan hierdoor ook behoorlijk het schip in want de producten die ze hebben gemaakt voor de iPad 2 zijn mogelijk onbruikbaar omdat ze zijn ontworpen voor de iPad 3. In de tussenliggende periode is het heel goed mogelijk dat Apple dat design nog gaat aanpassen waardoor de fabrikanten met een onbruikbare voorraad zitten. De onderstaande mockup is van de iPad 3 en niet van de iPad 2 die volgende week verschijnt.

Volgens geruchten krijgt de iPad 3 die in september op de markt komt een Retina display. Het display heeft een resolutie van 2048×1536 pixels en dat is een verdubbeling ten opzichte van het display van de huidige iPad.

Bron: iLounge